Haarlem heeft het!

De Grote Markt met de Sint Bavokerk, de Warmoesstraat met zijn kinderkopjes en stijlvolle winkelaanbod, het Teylers Museum, het Kenaupark, Haarlemse hofjes en heerlijke horecazaken zoals Mica, Fishbar Monk, Brick en Bambu. Als het om bezienswaardigheden, hotspots en aantrekkelijke voorzieningen gaat, heeft Haarlem het allemaal. Niet voor niets is Haarlem al meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland!

Bruisend gebied

De Haarlemse binnenstad geldt als inspiratiebron voor de stedelijke vernieuwing van Haarlem Nieuw Zuid. Op de plek van het bestaande winkelcentrum ontstaat een bruisend gebied, waar je kunt wonen, werken, verblijven en ontmoeten. De woningen van HIGH5, de sportschool, de bioscoop, de winkels en natuurlijk het marktplein leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Californiëplein, daar gebeurt het!

Direct grenzend aan HIGH5 ligt het Californiëplein, het kloppend hart van de stedelijke vernieuwing van Haarlem Nieuw Zuid. Dit centrale marktplein is de plek bij uitstek voor de weekmarkt, muziekconcerten en culturele evenementen. De mogelijke komst van een overdekte foodhal, waarvoor momenteel plannen gemaakt worden, maakt dit plein nóg bruisender en gezelliger!

“Nu de kinderen uit huis zijn, gaan we zelf ook meer de deur uit.
Samen naar een museum bijvoorbeeld, of een galerie. Dat is genieten.”

Nabij rust, ruimte en groen

Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Vanuit HIGH5 sta je in een handomdraai in de natuur. Waai lekker uit in de Verenigde Polders, maak een ontspannen wandeling door het Molenpark of kijk hoe de boten aanmeren bij de Ringvaart. Bij het Molenpark is een strandje waar je heerlijk kunt vertoeven. Ook kun je er lekker eten of relaxed op het terras zitten.

Bereikbaarheid

Lopend naar de bioscoop, op de fiets naar het strand, met de trein naar Schiphol of met de auto naar Utrecht: in HIGH5 ben je op vrijwel alle manieren bereikbaar. Het project ligt op slechts tien minuten fietsen van NS station Heemstede - Aerdenhout. Bij het nabijgelegen winkelcentrum stap je op de snelbus richting Amsterdam en Schiphol. En via de N232 bereik je de A5 en A9 richting Amsterdam, Utrecht, Leiden en Den Haag.